Hoppa till sidans innehåll

Tester


Efter att man är klar med klubbens tre märken får man börja göra tester. Dessa tester bedöms av tvådomare.

Tester görs förr att kunna klassificera åkarna och ge alla en möjlighet att tävla med åkare som är ungefärlika duktiga. Testerna går ut på att man skall ha godkänt på olika moment så som hopp, piruetter ochsteg. På sätt och vis kan man jämföra det med de simmärken ni säkert tagit någon gång.

Konståkningstesterna är av två olika typer, friåkning och basic. I friåkningstesterna ingår hopp ochpiruetter och i basictestenrna olika bågar och stegsekvenser. Den första nivån av tester man genomgårkallas grundtest, sedan ökar testerna ända upp till Basic 4 och Fri 6.

När man har klarat Fritest Grund får man börja tävla på stjärntävlingar.

Vad som krävs för att klara de olika testnivåerna framgår av tabellen du kan ladda ner med länken längstner på sidan.

Basictesterna skall genomföras med god säkerhet. Två försök tillåts på friåkningsmomenten. Om detendast är ett moment som man missat får man ytterligare två försök. Missar man även dessa försök fårman moment som ´rest´ till nästa test och då behöver man endast visa upp detta ´rest´-moment. Missarman två saker måste hela testen göras om. Det måste gå minst tre veckor innan man får försöka på entest igen. har man 'rest' så får man göra omtest efter två veckor.

Svenska Konståkningsförbundet - Testsystemet

Uppdaterad: 22 SEP 2012 15:30 Skribent: 

Tävlingskalender

uppförandekod

Samarbetspartner:

 

Logo_LH_tryck

 

 Referensförening för projekt:

Jamlik_ishall_logo_epost

 

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

 

Sponsrat av:

Sponsorhuset

SponsorHuset är en webbsida som samlar mängder av företag som vill stödja svenskt föreningsliv ekonomiskt. När medlemmar, föräldrar eller supportrar beställer varor eller tjänster av dessa företag kommer ett sponsorbidrag att tillfalla Borås KK. Välkommen att besöka er shoppinggalleria på nätet.

 

 

 

Postadress:
Borås KK - Konståkning
Armbågavägen 6
50630 Borås

Kontakt:
Tel: 0762-184612
E-post: This is a mailto link

Se all info