Hoppa till sidans innehåll

Tester


Efter att åkaren är klar med klubbens tre märken får man börja göra tester. Dessa tester bedöms av två domare från och med Test 1.

Dessförinnan:

Tävlingstest före Test 1

Kollas av löpande så avdramatiserat som möjligt på träningar och godkänns av klubbens högre utbildade tränare enligt beslut from 1/9 2018 av SKF = Svenska konståkningsförbundet.

De åkare i BKK som nu närmar sig att klara denna test är åkare i M+U GUL.

När åkarna klarar momenten regelbundet med god kunskap, noggrannhet, hög kvalitet, god balans och fart är de redo att börja träna in ett eget program, inför en eventuell Tävlings debut för den som vill. Tränarna meddelar per automatik, när Tävlingstesten i sin helhet blivit godkänd.

Tester görs för att kunna klassificera åkarna och ge alla en möjlighet att tävla med åkare som är ungefär på samma / liknande kunskapsnivå. Testerna går ut på att åkaren skall ha godkänt på olika moment så som hopp, piruetter och steg. Jämförbart med de simmärken man kan ta.

Konståkningstesterna är av två olika typer from Test 1 i friåkning och basictest 1. I friåkningstesterna ingår hopp och piruetter och i basictesterna olika bågar, vändningar och steg i sekvenser och i en förutbestämd följd. Den första nivån av tester åkaren genomgår kallas Tävlingstest, sedan ökar testerna ända upp till Basictest 4 och Fritest 6.

När åkaren har klarat Tävlingstest får man om man vill börja tävla på förberedande tävlingar sk Stjärntävlingar. Där får åkarna ingen riktig bedömning med poäng, utan ett utlåande av bedömarna med mycket uppmuntran och de lite äldre får lite tips på vad de behöver öva på inför kommande tävling.

Vad som krävs för att klara de olika testnivåerna framgår av länken du kan klicka på längst ner på sidan.

Testerna skall genomföras med god fart och säkerhet. Två försök tillåts på friåkningsmomenten. Om det endast är ett moment som man missat tillåts ytterligare två försök. Missar man även dessa försök får man hoppmoment som ´rest´ till nästa test och då behöver man endast visa upp detta ´rest´-moment. Missar man en piruett eller två saker skall hela testen göras om. Det måste gå minst tre veckor innan man får försöka på en test igen. har man 'rest' så får man göra omtest tidigast efter två veckor.

All info och regler kring Tester hittar ni på länken nedan:

Svenska konståkningsförbundet - Testsystem

Uppdaterad: 22 SEP 2012 15:30 Skribent: Ann-Marie Lindqvist

Tävlingskalender

uppförandekod

Samarbetspartner:

 

Logo_LH_tryck

 

 Referensförening för projekt:

Jamlik_ishall_logo_epost

 

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

 

Sponsrat av:

Sponsorhuset

SponsorHuset är en webbsida som samlar mängder av företag som vill stödja svenskt föreningsliv ekonomiskt. När medlemmar, föräldrar eller supportrar beställer varor eller tjänster av dessa företag kommer ett sponsorbidrag att tillfalla Borås KK. Välkommen att besöka er shoppinggalleria på nätet.

 

 

 

Postadress:
Borås KK - Konståkning
Armbågavägen 6
50630 Borås

Kontakt:
Tel: 0762184612
E-post: This is a mailto link

Se all info